Apppppa ír Tátiról

 2009.12.20. 05:43

Nem csak a kerékpárról meg a Voyagerről tudok ám írni. Íme Táti ahogy én látom:

Először is nagyon huncut. Pontosan tudja mit nem szabad és ha úgy érzi nem kap elég figyelmet, elkezd rosszalkodni. Közben úgy mosolyog ránk, hogy nem tudunk rá haragudni. Lassan már mindent elér a lakásban. Ha valami magasan van, akkor odatol egy széket és arra áll fel. A konyhában így a pultra is felmászik és a felső szekrényekben is tud rámolni (jóhogy, ott a csokimikulás). Anya meg Apppppa közben izgul, le ne essen. A mosogatógépet otthon is szerette, itt is nagy kedvenc. Bekapcsolja, kikapcsolja, bepakol, kipakol, becsapja az ajtaját, mikor éppen mi pakolunk bele. A főzésnél is sokat segít: egy székről makkol, mindent utánoz. Persze sokat kell még tanulnia, a minap például a dán fahéjas csigát porácsaszaggatóval akarta elkészíteni.

És beszél is. Néha meg is értjük. Ilyeneket mond, hogy bicaj, nem, no, puff, kaka (ez jelenti a kacsát, kakát és a kakaót is), apa, bum (brumm), bíííí (Brig), mine (az "enyém" angolul), víví (virsli) és persze atomvarjú, de azt már 4 hónaposan is mondta.

Rengeteget mozog kint és bent egyaránt. Hosszabb útra a motorral megy, amit ezerrel hajt és profin kanyarodik vele(belső íven megfékezi, külső íven hajtja). Ha olyanja van a lakásban is megy kicsit, bár itt leginkább körbe-körbe, hogy elszédüljön. Pár napja kitámasztós bicajjal próbálkozik, de még nincs tisztában azzal, hogy melyik pedált kell taposni. Így biztos ami biztos, mindkettőt nyomja. És nem halad. Szerintem pár nap és rá fog érezni. Megtanítottam dobni: eddig két kézzel csinálta, most már jobbal vagy ballal hajít. Az elején mondjuk nagyon megbántam, mert látta hogy dobni jó és mindent elkezdett hajigálni (telefonok, edények, játékok súlytól és értéktől függetlenül). Minket sem kímélt, bármivel fejbedobott. Most már szerencsére ez elmúlt. A labdát kergeti és rúgja is. A mászókán sincs már elérhetetlen pont, az artista-mutatványoknak csak a szülők gyenge idegei szabnak határt. Szerelni is nagyon szeret. A kedvence a kék Park Tools szerszám. A lakásban és a bicajokon lévő összes csavart az ellenőrzése allatt tartja.

Mivel nő, időnként kap új ruhát és cipőt. Ezeket általában nem hajlandó elsőre felvenni. Hisztizik, rúg és csak akkor hajlandó az adott darabot viselni, ha megmutatjuk a tükörben, hogy milyen jól fest (szóban is rá kell erősíteni). Aztán van olyan nap, mikor megálmodja, hogy mit kell reggel felvenni. Ha nem sikerül eltalálni a kívánt kollekciót, akkor inkább visszakéri a pizsamáját.

Így nézett ki a Crocs papucsa 4 hónap intenzív motorozás után:

 

Étkezés: ha nem beteg, akkor mindent megesz és sokat. Brig jól és változatosan főz, így ez nem is csoda. 8 körül reggelire corn flakes-t, felvágottat, kenyeret, tojást kap. Szereti a mogyoróvajat is, bár ezt egy ideje nem kapja, mert úgy vettük észre rossz hatással van a gyomrára. Ebédig nem bírja ki, így valami könnyű tízorait is lenyom. Aztán 1 körül egy felnőtt adag leves és főétel felét megeszi. A délutáni alvás után jön az uzsonna, valami gyümölcs formájában, de a csokoládé fagyi is lecsúszik. Vacsorára legjobban virslit vagy tejbegrízt szeret enni. Az érem másik oldala az emésztés. Néha olyan büdöseket szarik, hogy alig merjük tisztába tenni. Ilyenkor Brig és én is megpróbáljuk egymásnak beadni, hogy valami halaszthatatlan dolgunk van és ezért nem érünk rá segget törölni. A bili projektet mostanában annyira nem erőltetjük. De ha ráültetjük akkor mindig becsületesen belepisil, akkor is ha piros lesz a feje az erőlködéstől. A csoki viszont még a gyatyába megy.

AZ új kedvenc egy pompás DVD, amit a Nagymamájától kapott. Magyar gyerekdalok és mondókák vannak rajta nagyszerű rajzfilm illusztrációval. Ezt naponta kétszer elő kell venni és megnézni. Az igazán vicces persze az volt, mikor Táti ugandai barátnője elkezdte az egyik nótát dúdolni. Pedig csak egyszer vagy készter hallotta.

Korábban elég sok problémánk volt az alvással, de mostanra úgy tűnik ez is megoldódott. Leszoktattuk az esti ivászatról (1 liter almafröccsről), nem kap mogyorót és a foga sem nő, így este 10-től reggel 5-6-ig a saját ágyában alszik, utána átjön hozzánk és kb 8-kor kel. Ebéd után pedig 1-1,5 órát szundít, bár ennek apró szépséghibája, hogy csak babakocsis tologatással alszik el.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mikiflorida.blog.hu/api/trackback/id/tr121598962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása